Svampecreme

Svampecreme

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

125 g svampe, blandede
10 g smør, smeltet
2,5 dl fløde
2,5 spsk fond
1 skalotteløg, fintsnittede
salt og peber
citronsaft

Fremgangsmåde:

Rens svampene omhyggeligt og blancher dem i 5 min. i lidt letsaltet vand. Hæld dem gennem en sigte og hak dem. Sauter løget i smørret. Tilsæt svampene og hæld fløden på. Kog ind til passende konsistens. Rund cremen af med lidt fond og citronsaft. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. hakkede krydderurter eller lidt trøffelsaft eller trøffelolie. Skal saucen være mere fedtfattig kan den laves med fløde 13% (eller mælk for den sags skyld) og jævnes med lidt maizena udrørt i vand. Pisk evt en smørklat i til sidst.