Sur-søde grønsager

Sur-søde grønsager

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

Sovs:
3 spsk sojasauce
4 spsk tomatpuré
2 spsk østerssovs
2,5 spsk sukker
1,5 spsk citronsaft
Grønt:
4,5 fed hvidløg
100 g gule løg
1 rød peberfrugt
100 g broccoli eller blomkål
100 g svampe
100 g tofu
0,5 salatagurk
2 skiver ananas
100 g tomater
3 spsk olie

Fremgangsmåde:

Denne ret er dejlig, hvis man ikke er begejstret for de stærke chiliretter. Den er pikant sur-sød og derfor god at sætte sammen med de stærke retter. Ingredienslisten ser måske lang ud, men retten er lavet på nogle få minutter. Rør sovsen sammen og smag den til. Den skal virkelig være sur-sød. Sæt den til side. Hak hvidløgsfeddene. Skær løgene i tynde både. Skær peberfrugten i store tern. Fjern først kerner og frøstol. Del broccolien i buketter, skær stokken i tern. Skær champignonerne igennem (stråsvampene bevares hele). Skær torfu (eller seitan), agurk og ananas i tern. Skær tomaterne i både. Varm olien i en wok. Tilsæt hvidløgene og svits dem et øjeblik, indtil de er let gyldne. Kom løg og peberfrugt i wokken. Svits et øjeblik. Læg låg på wokken. Kom broccoli og svampe ved. Læg låg på wokken. Tilsæt til sidst tofu, agurk, ananas og tomater. Varm det hele igennem, hæld sovsen ved, lad den koge op og server retten straks med ris.