Suppe med spinat og Fetina

Suppe med spinat og Fetina

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

100 g feta
1 skalotteløg, fintsnittede
3 stilke bladselleri
Suppe
100 g spinatblade, friske
300 g kyllingebryst, inderfilet
25 g smør
1,5 l hønsebouillon
1,5 dl løse ris, parboiled
2 spsk kartoffelmel
200 g champignon
0,5 dl sojasauce
Tilbehør
Brød, groft

Fremgangsmåde:

Skær osten i tynde skiver og bræk hver skive i brud. Anret Fetina, chalotteløg og bladselleri i skåle hver for sig. Stil dem tildækket i køleskabet.

Suppe: Skyl spinatbladene i flere hold koldt vand, tør dem og skær dem i strimler. Skær kyllingekødet i meget tynde strimler. Lad smørret blive gyldent i en dyb gryde, fx en wok. Brun kødstrimlerne ved kraftig varme i ca. 2 min. og tag dem op. Hæld bouillonen i gryden og bring den i kog. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Sluk for varmen. Drys kartoffelmel over kødet og bland det godt sammen. Kom kød og champignoner i suppen under omrøring (herefter må suppen ikke koge). Smag til med soja og tilsæt spinaten.

Server straks suppen sammen med Fetina, chalotteløg og bladselleri. Tip: Spinaten kan erstattes af ca. 25 g kørvelblade (ca. 3 dl).