Suppe med østers

Suppe med østers

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

5 dl hvidvins sauce
2 skalotteløg, små
10 g smør
1 dl fiskefond
12 østers, friske
2½ dl champagne flødeskum
salt og peber

Fremgangsmåde:

Lav hvidvinssaucen. Hak de pillede skalotteløg fint. Lad smørret skumme op i en gryde og lad løgene svitse lyse. Tilsæt fiskefonden og bring blandingen i k og. Tag østerserne ud af skallerne. Kom østers plus saft i fonden og lad dem stivne. Tag så straks gryden af blusset, så de lige akkurat bliver kogt. Si fonden i hvidvinssaucen, helst gennem en fin tesi. Hæld champagnen i suppen. Varm den op. Den må under ingen omstændigheder koge. Vend flødeskummet varsomt i, og smag, om suppen eventuelt mangler krydring. Fordel de pocherede østers i tallerkenerne og hæld suppen over.