Stifado med pastaris

Stifado med pastaris

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

400 g oksekød, tern
4 skalotteløg
2 dl rødvin
1 ds hakkede flåede tomater
3 fed hvidløg
1 hel kanelstang
1 tsk oregano
1 tsk brun farin
0,5 citron, skal
1 gulerod
salt og peber
olivenolie
-------------------
200 g pastaris
smør
tzatziki

Fremgangsmåde:

Stifado er en græsk klassiker, som bare smager helt vildt godt. Bagsiden er, at den skal koge i mindst en time, men så kan man jo gå og nyde den forrygende duft i mellemtiden. Egentlig er det oplagt at lave retten i større portioner. Den bliver bare bedre dagen efter, og egner sig også glimrende til frysning. Pastarisene er faktisk bare almindelig pasta, der har facon som ris. De kan købes i indvandrerbutikkerne. Glimrende til at opsuge den gode sauce. Skræl guleroden og snit den i grove stykker. Skær skalotteløgene i kvarte. Skær hvidløgsfedene i tynde skiver på langs. Opvarm olie i en tykbundet gryde (gerne en jerngryde) og brun kødet godt på alle sider. Kom løg, hvidløg og gulerod ved og svits det kort med. Kom rødvin i gryden så det næsten dækker. Tilsæt de flåede tomater og diverse krydderier. Lad retten simre ved lav varme i mindst en time, gerne længere. Smag evt. til med ekstra salt og peber. Kog pastarisene efter anvisningen på emballagen og vend dem med en klat smør når de er færdige. Serveres til stifadoen, som er pyntet med lidt bredbladet persille og friskrevet citronskal. Byd tzatziki til.