Stegte sild med sauterede kartofler og tomat

Stegte sild med sauterede kartofler og tomat

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

4 sild
rugmel
salt og peber
1 tsk timian, tørret
smør
-------------------------------------
350 g kartofler, nye
10 cherry tomater
10 oliven, sorte
olivenolie
salt og peber
dild, frisk
--------------------------------------
1 bg yoghurt naturel
dild
salt og peber

Fremgangsmåde:

Opvarm lidt olivenolie på en stor pande eller en sauterpande og råsteg de små kartofler under jævnlig omrøring, de skal have ca. 20 minutter i alt, alt efter størrelse. De sidste fem minutter kommes de hele cherrytomater ved. Lige inden serveringen tilsættes også de sorte oliven, salt, peber og friskklippet dild. Klip finnerne af sildene og del dem i fileter. Tør dem af i køkkenrulle. Vend rasp sammen med salt, peber og timian og vend sildefileterne heri. Smelt lidt smør på en tefalpande og steg sildene gyldne på begge sider heri, ca. 5 minutter på hver side. Rør yoghurten sammen med dild, salt og peber og server det til retten.