Stegte sild med dildstuvede kartofler

Stegte sild med dildstuvede kartofler

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

6 sild, fersk, filet
6 spsk dijon sennep
rugmel
salt og peber
smør
9 kartofler
2,5 dl piskefløde
1 majroe
salt og peber
dild, frisk

Fremgangsmåde:

Kartofler og den rensede majroe skæres i ensartede tern. De kommes i en gryde og overhældes med fløde til det næsten dækker. Eller mælk, hvis du ønsker det, så skal du blot være opmærksom på, at stuvningen skal jævnes lidt inden serveringen. Lad denne stuvning simre til kartoflerne er møre, ca. 15-20 minutter. Inden serveringen smages der til med salt og peber, og stuvningen vendes med masser af friskklippet dild. Sildene skylles og tørres. Læg en skefuld sennep midt på hver sild og fold dem sammen på midten. Hold dem sammen med tandstikkere. Vend dem i en blanding af rugmel, salt og peber, og steg dem gyldne i smør på panden. Der kan serveres citronbåde og rugbrød til retten.