Stegte sild i eddike med enebær og rødløg

Stegte sild i eddike med enebær og rødløg

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

500 g sildefilet, fersk
1 dl rugmel
salt og peber
1 tsk timian, tørret
smør
-------------------
2 dl lagereddike
0,5 dl vand
3 spsk sukker
6 peberkorn
6 enebær
1 laurbærblad
-----------------
1 rødløg
dild

Fremgangsmåde:

Stegte sild i eddike hører hjemme på julefrokostbordet. Men steg en ekstra portion nu du er i gang og server dem som de er til aftensmad med bagte kartofler med persillesmør og en salat af rå, revne gulerødder, æbletern, rosiner og appelsinsaft. Fordommene mod stegte sild bør gøres til skamme. Og så er det helt vildt sundt og billigt. Sildefileterne skylles og tørres. Vend dem i rugmel tilsat salt, peber og timian. Steg dem gyldne og sprøde i smør, ca. 12 minutter i alt. (tag dem fra du vil spise til aften og læg resten i en dyb skål der kan lukkes med låg). Kog ingredienserne til lagen sammen og lad den køle af inden du hælder den over de varme sild. De bør trække i lagen i hvert fald natten over og gerne i flere dage inden de spises, pyntet med løgringe og evt. frisk dild. Visse hævder, at der skal krydderfedt på rugbrødet, men det er jo valgfrit....