Stegte ris med svinekød og rejer a la thai

Stegte ris med svinekød og rejer a la thai

Forberedelses tid:

Antal:

2 personer

Ingredienser:

350 g kogte, kolde ris
150 g hakket svinekød
100 g rejer
2 fed hvidløg
1 spsk ingefær, frisk
1½ dl bønnespirer
1 stor gulerod
1 tsk Sambal Oelek
1 løg
2 æg
½ chili, rød
evt. soya og / eller fiskesauce
olie

Fremgangsmåde:

Opvarm lidt olie i en wok eller på en stor og dyb pande.Svits løg og hvidløg kort, det må ikke tage farve. Tilsæt Sambal Oelek og rør godt. Tilsæt det hakkede svinekød og sørg for, at det bliver godt brunet. De kolde ris skilles ad med en gaffel eller lignende, de må helst ikke klumpe for meget. Kom risene i wokken og sørg for, at de er dækket af olien og bliver fint sprøde.Og pas på, - de kan godt finde på at "poppe" i olien. Der tilsættes nu bønnespirer,gulerod i tynde skiver, fintrevet ingefær og gerne lidt fiskesauce eller soya. Til allersidst tilsættes rejerne, de skal blot varmes med. Æggene piskes sammen med lidt soya og fintsnittet chili og steges i en smule olie til en tynd omelet. Omeletten rulles sammen og skæres i skiver til "snegle". Pynt risretten med sneglene og evt. lidt frisk koriander eller snittet forårsløg.