Stegte ris med kylling og grønne druer

Stegte ris med kylling og grønne druer

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g ris, kogte, kolde
250 g kylling, filet
10 grønne druer
30 g mandler
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
olie
0,5 tsk timian, tørret
salt og peber

Fremgangsmåde:

Her er der hurtigt mad på bordet. Kyllingekødet får et sjovt modspil af druer og mandler, så retten smager mere luksuriøs end den egentlig er. Eventuelle rester er gode kolde i en box til morgendagens madpakke. Klip kyllingekødet i meget små tern med en saks. Pil skalotteløgene og skær dem i kvarte. Pres hvidløget. Halver og udsten druerne. Opvarm rigelig olie på en meget stor pande og steg kyllingestykkerne gyldne og sprøde. Tilsæt hvidløg og skalotteløg og skru lidt ned for blusset. Efter nogle minutte r tilsættes risene, som vendes godt rundt og steger med til de er gennemvarme og sprøde. Tilsæt druerne og lad dem stege med i nogle minutter. Smag til med salt, peber og timian. De hele mandler ristes separat på en tør pande og vendes i retten lige inden serveringen. Giv gerne revet parmesan til.