Stegt radicchio med flæsk

Stegt radicchio med flæsk

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

100 g stribet flæsk
750 g radicchio salat
4 løg
2 fed hvidløg
5 spsk koldpresset
jomfru olivenolie
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1 Radicchioen renses og de yderste grove blade fjernes. Salathovedet deles på langs i fire dele, og stokkene skæres fra. De skylles kort og drypper af. 2 Flæsket skæres i tynde skiver. Løgene skæres i ottendedele. 3 spsk. af olivenolien varmes op på en stor pande og flæsk og løg steges 3 min. under omrøring heri. Hvidløgene hakkes og blandes i. 3 Den godt afdryppede radicchio trykkes tør med køkkenrullepapir, lægges på panden, steges 5 min. ved svag varme og vendes et par gange. Der krydres med salt og friskkværnet peber, og resten af olivenolien tilsættes. Retten serveres varm som tilbehør til stegt eller grillet fisk. Radicchio di Treviso er en særlig specialitet fra Veneto – den er ikke kugleformet, men har lange, glatte blade, Den er finere og dybere end almindelig rund radicchio. En anden tilberedning på stegt salat: alla griglia – penslet med olivenolie, grillet og krydret med salt og peber.