Stegt oksefilet med løgkompot og tomatpeberrod og kartoffelsalat

Stegt oksefilet med løgkompot og tomatpeberrod og kartoffelsalat

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

1,5 kg oksefilet
salt og peber
4 løg
olie
3 dl rødvin
2 dl kalvefond
2 tsk knust koriander
4 tomater
4 dl ymer
2 dl piskefløde
1,5 spsk peberrod, revet
1,5 kg kartofler
1 agurk
1 bdt radiser
1 bdt purløg
2,5 dl vand
2,5 dl eddike
150 g sukker

Fremgangsmåde:

Oksefilet: Gnid kødet med salt og peber og brun det i olie på en smedejernspande. Stil panden i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 min. Tag fileten ud og lad den hvile i 15 min. Stil den ind igen i 15 min, og lad til sidst kødet hvile i endnu 15 min., inden det skæres ud.

Kompot: Pil løgene, skær dem i skiver og sauter dem i olie. Hæld rødvin på, kog ned og tilsæt kalvefond og koriander. Fortsæt nedkogningen til massen bliver kompotagtig. Smag til med salt og peber.

Tomatpeberrod: Vask tomaterne, skær dem i tynde skiver, læg dem på et fad og krydr med salt og peber. Rør ymer og fløde sammen og smag til med peber-rod, salt og peber. Hæld denne dressing over tomaterne.

Kartoffelsalat: Kog og pil kartoflerne. Skær agurken igennem, så kernerne kan skrabes ud, og skær den i skiver. Rens radiserne og skær dem i skiver. Bland kartofler, agurk, radiser og fintskåret purløg i en skål og krydr med salt og peber. Kog vand, eddike og sukker sammen til en lage, smag til med salt og peber og hæld lagen over.