Stegt Mælke i Sennepsovs.

Stegt Mælke i Sennepsovs.

Forberedelses tid:

Antal:

10

Ingredienser:

36 Sildemælker
Til Frituredejen tages:
200 g let øl
125 g Mel
30 g olivenolie
30 g Salt
2 Æg
Til Sovsen tages:
300 g varmt Vand
90 g Smør
50 g fløde, tyk
30 g Flormel
12 g fint Salt
12 g Estragonsennep
6,5 g eddike
2 g sennep, tør
1,5 g friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Lav en let Frituredej af Ingredienserne i 2. Afsnit. Man skiller Blommerne fra hviderne og sætter Hviderne til Side for senere at piske dem. Alt det øvrige skal æltes til en glat Dej uden Klumper, omtrent så tyk som tyk Créme. Lad dejen hvile en Time.

Hviderne piskes, til de bliver meget stive, og foldes i Dejen i det øjeblik den skal bruges.

Fiskemælken beklædes med Dejen, og Stykkerne kastes i meget varm Fritureolie. De serveres med Sennepsovsen (sauce moutarde). som i Virkeligheden kun er en hvid Sovs med Sennep.

Begynd med at lave en almindelig hvid Sovs (sauce blanche ordinaire). Det gøres ved i en Kasserolle at komme 60 g Smør, Melet, Salt og Peber. Varm dette. bland det godt og spæd det med Vandet. Lad det koge under Omrøring i ti Minutter. Kom så Resten af Smørret i i små Stykker, derefter Fløden, Eddiken eller Citronsaften og varm det igen under stadig Omrøring. til Smørret er helt smeltet. Sennepsovs laves ved at Sennep rørt ud i Eddike eller i Citronsaft blandes i denne hvide Sovs.

Man kan gøre Sennepsovsen bedre ved i Stedet for almindelig hvid Sovs al bruge en såkaldt Allemandesovs (Sauce allemande). Denne laves ved at spæde en lys Opbagning op med Kalvekød og Hønsekødsuppe og legere den med Fløde og Æggeblommer. I Stedet for Kødsuppe kan De også bruge stærk Fiskesuppe. Denne Sovs røres ud med Sennep. Peber og Cayennepeber. Den bør sies inden Serveringen.