Stegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot

Stegt kylling med agurkesalat og rabarberkompot

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 stor kylling
0,75 fl hvidvin, tør
1 kg kartofler
1 bdt dild
Agurksalat
2 agurk
2 dl sukker
2 dl eddike
5 peberkorn
2 laurbærblade
timian, frisk
Rabarberkompot
500 g rabarber
150 g sukker
0,5 citron, saft
smør
salt og peber

Fremgangsmåde:

Varm lidt smør i en gryde og brun kyllingen på alle sider. Krydr med salt og peber. Tilsæt hvidvin og lad den reducere til det halve. Kom 5 dl vand ved og læg låg på kyllingen. Lad det simre 50-60 minutter (alt efter størrelse). Sigt fonden fra kyllingen og jævn den.

Kog kartoflerne med dild og salt, indtil de er møre. Server med agurkesalat, rabarberkompot og den gode, parterede kylling.

Agurkesalat: Kan laves dagen i forvejen. Halver agurkerne og fjern med en lille ske kernerne. Snit agurkerne og salt dem med løs hånd. Læg dem i en sigte med et let pres i 30 minutter. Kog sukker med eddike, peberkorn, laurbær og timian. Lad det koge godt igennem og afkøl lagen. Når lagen er afkølet sigtes den og vendes med agurkeskiverne.

Rabarberkompot: Skær rabarberne i ensartede skiver. Læg dem i en rummelig tykbundet gryde og drys sukker henover sammen med citronsaft. Lad det koge langsomt igennem. Når det koger tages gryden fra blusset. Lad det afkøle og hæld væsken fra. Kog væsken igen og hæld den henover rabarberne. Server kompotten afkølet.

NB Kan evt tilberedes med korn fra 1 stang vanille