Stegt kalvelever med karryæbler

Stegt kalvelever med karryæbler

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

300 g kalvelever
rugmel
oregano
salt og peber
1 squash
1 æble
1 tsk karry
olie
2,5 bagekartoffel
smør
mælk
salt og peber
citron

Fremgangsmåde:

Nogle hader det, nogle elsker det,- lever. Kalvelever er altså en meget overset ting, sundt, billigt og velsmagende. Og man behøver jo ikke at stege det sønder og sammen, så det både ser ud og smager som sålelæder. Giv det lige en chance til med denne opskrift. Gå kalveleveren efter og fjern evt. hinder og sener. Skyl den fri for blod og dup den tør med køkkenrulle. Snit skiverne i brede strimler og vend dem i en blanding af rugmel, oregano, salt og peber. Opvarm lidt olivenolie på en pande og steg strimlerne ved ikke for høj varme. De skal ikke have mere end ca. 6-8 minutter. Tag dem af panden og pak dem godt ind, mens tilbehøret laves. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt og mos dem med mælk, smør og krydderier til en luftig kartoffelmos. Æblet snittes i smalle både og squashen snittes i halve skiver. Svits begge dele gyldne i olie sammen med karry. Grøntsagerne serveres sammen med den stegte lever og kartoffelmosen. Det smager godt at dryppe den stegte lever med citron.