Stegt helleflynder med kørvelskum serveret på svamperisotto

Stegt helleflynder med kørvelskum serveret på svamperisotto

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

700 g helleflynder med skind, filet
4 dl ris
6 dl vand
400 g svampe, blandede
7 dl fløde
1 bdt kørvel
0,5 dl olie
75 g smør
salt og peber

Fremgangsmåde:

Risene koges, svampene ristes af i en gryde når de er godt ristet af, tilsættes der 2 dl. fløde som koges ned til det halve, risene tilsættes og der koges ind til passende konsistens, smages til med salt og peber. Helleflynderen skæres ud i passende stykker, og steges i olie på panden ( kun på skindsiden, og indtil kødet begynder at blive mælkehvidt). Imens fisken steges koges det sidste fløde op, og der tilsættes hakket kørvel, salt,peber og smørret, det skummes nu op ved hjælp af en stavblender eller en almindelig blender. Fisken anrettes på risottoen og kørvelskummet køres rundt om retten, pynt med lidt frisk kørvel. Der kan også serveres fennikel til enten smørdampet eller appelsinporcheret.