Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

600 g svinebryst
Sovs
2 spsk hvedemel
3,5 dl letmælk
10 g smør
salt og peber
1 bdt persille
Tilbehør
kartofler

Fremgangsmåde:

1. Vælg svinebryst i 1/2 cm tykke skiver, hvis der ønskes sprødt flæsk. Tykke skiver giver ofte flæsk, som er blødt indeni. 2. Dup skiverne tørre med køkkenrulle. 3. På pande Varm panden godt op. Læg skiverne på panden og brun dem 1/2-1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem gyldne og sprøde. Vend skiverne ofte. Læg skiverne på fedtsugende papir. 4. Drys med salt. 5. Hvis kødet er meget magert, kan det være nødvendigt at komme lidt olie på panden fra starten. 6. I ovn Læg skiverne på en rist over en bradepande med stanniol i bunden. Det letter rengøringen. Stil bradepanden i den øverste halvdel i en kold ovn og tænd på 200 grader. 7. Lad skiverne blive gyldne på den ene side, før de vendes og steges færdige på den anden side. Stegetiden er noget længere i ovn end på pande. 8. Sovs Pisk mel og 1 dl mælk til jævning i en tykbundet gryde. Pisk res ten af mælken i. Bring sovsen i kog under piskning og lad den småkoge ca. 5 minutter. Tilsæt fedtstoffet og smag til med salt og peber. Tilsæt skyllet hakket persille. 9. Sovsen kan også laves ved opbagning.