Stegt fasan med portvinssauce

Stegt fasan med portvinssauce

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 fasaner
2 fed hvidløg
1 bdt bredbladet persille
4 skalotteløg
5 dl portvin
4 dl fløde
olivenolie
salt og peber
Selleripure med æbler
1 knoldselleri
2 æbler
1 spsk smør
salt og peber

Fremgangsmåde:

Fyld fasanerne med hvidløg, persille, salt og peber. Varm lidt olivenolie i en rummelig gryde og brun fasanerne godt på alle sider. Tilsæt skalotteløg, portvin og 1 kop vand. Læg låg på gryden og lad det simre 20 minutter. Vend fasanerne undervejs. Kom fløde ved og lad det simre yderligere 10 minutter. Krydr med salt og peber. Tag fasanerne op og lad dem hvile lunt 10 minutter. Sigt saucen og server til de parterede fasaner og evt med selleri pure.

Selleri pure med æbler: Skær sellerien i mindre tern og kog dem i gryde med lidt salt. Skræl æblerne og fjern kernehuset. Del æblerne og kom dem i gryden når sellerien næsten er mør. Når det hele er mørt hældes vandet fra. Pisk det hele sammen med smør og smag til med salt og peber.