Stegt dyrekølle

Stegt dyrekølle

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

1 dyrekølle
1 tsk enebær, stødt
5,5 skiver spæk, fersk
0,125 1 piskefløde
1 gulerod
1 selleri
3 miniløg
persille, kviste
3 dl kogende bouillon
ribsgele

Fremgangsmåde:

Prøv til en forandring for dyreryggen at stege en dyrekølle - den giver fine reelle skiver. Evt. Kan benet fjernes, og kødet rulles sammen og ombindes... Den afpudsede dyrekølle gnides med salt, peber og enebær plus lidt smør/margarine. Dækkes med spækskiverne, stilles på bradepandens ovnrist, der forinden smøres og brunes ved god varme. Når køllen er fint brun over det hele, hældes lidt af bouillonen i bradepanden, og køllen steger ved jævn varme (200 grader) i små 2 timer. Dryppes af og til. Imens brunes det afpudsede kød og eventuelle ben i 50 g smør/margarine samt grønsagerne, skåret i småstykker og persillen. Resten af bouillonen hældes ved, og det hele småkoger over svag varme og under låg i ca. ½ time. Sies og brunes til sovsen sammen med den sky, der dannes under stegningen. Tilsættes piskefløden under omrøring. Jævnes ganske let og smages til med citronsaft og ribsgelé. De smørbrunede kartofler er jo næsten obligatoriske, men råstegte kartofler vil også være et godt tilbehør. Desuden en meget frisk salat.