Stegt ananassris

Stegt ananassris

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

100 g cashewnødder
olie
2 ananas
4 forårsløg
4 fed hvidløg
2 spsk olie
0,75 tsk chilipeber
0,5 l kogt ris
75 g rosiner
1,5 dl kokosmælk
mynte, frisk

Fremgangsmåde:

Vi er i Phnom Penh Cambodia. Selv om hovedstaden er en overraskende moderne by, er det alligevel helt almindeligt, at der dukker elefanter op i køen ved lyskurvene. Vi foretrækker at lade os transportere på bagsædet af en "taxi-motorcykel" som hurtigt bevæger sig frem mellem knallerter, biler og elefanter. Kun få af hovedstadens veje er asfalterede, så vi forsøger at hænge godt fast på bagsædet af motorcyklerne. Vi er igen på vej til stedet, hvor der serveres ægte khmermad, restauranten Khmer Surin. Her smager vi for første gang ris med kokosmælk. Kokossmagen er et dejligt raffinement, og så bliver retten serveret i halve små ananas — men man kan også bruge halve kokosskaller. Denne delikatesse er smuk at servere som en lille mellemret.

• Rist cashewnødderne gyldne i lidt olie i en varm wok. Læg dem til side.

• Del ananasene på langs og skær kødet ud. Skær det i tern. Gem skallerne, hvis du vil bruge dem til servering af retten.

• Snit forårsløgene og hak hvidløgene.Varm olien op i wokken, kom chilipulveret i og svits det et øjeblik. Kom løg og hvidløg i og læg låg på et minut eller to.

• Tilsæt ananasternene, den kogte ris og rosinerne. Drys med lidt salt.

• Svits det hele et par minutter. Hæld kokosmælken ved, læg låg på wokken og lad retten simre, indtil risen er gennemvarm.

• Smag til og servér risene portionsvis i de halve ananas- eller kokosskaller.

• Drys med cashewnødderne og lidt mynteblade.