Stegeanvisning til 1 års landand

Stegeanvisning til 1 års landand

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

1 and
salt
peber
æbler
svesker
sukker
Til sovsen:
1 spsk tyttebærsyltetøj
2 spsk rødkålssaft
fløde

Fremgangsmåde:

Tør anden med køkkenrulle. Drys salt og peber indvendig og fyld den med æbler og svesker samt et lille drys sukker. Gnid anden udvendigt med salt og peber, læg den i en stor stegepose i en varm ovn ved 200 grader ca. 3½ time. Klip et hjørne af posen, hæld skyen fra og skum for fedt. Hals, vinge og indmad brunes i en gryde, væden ved, småsnurrer til det er mørt. Skyen hældes ved og jævnes til sovs. Sovsen smages til med tyttebær, rødkålssaft og lidt fløde og jævnes. Serveres med brunede kartofler og rødkål.