Stærk og sur suppe

Stærk og sur suppe

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 stilke citrongræs
4 tomater, små
4 kaffir limeblade
2 skalotteløg, hakkede
4 fed hvidløg, hakket
4 skiver galangarod
8 dl grøntsags bouillon
2 tsk sukker
1 ds stråsvampe
100 g champignon
10 chili, grøn
4 spsk soja
3 spsk citronsaft
0,5 bdt koriander

Fremgangsmåde:

Tom Yam Goong er måske thaiernes egen yndlingssuppe. Det er en pikant klar suppe med rejer. Der er desuden ofte svampe suppen, og de er her blevet fordoblet på bekostning af rejerne. • Hak det nederste stykke af citrongræsset fint. Skær stilkene i stykker på 4-5 cm. Skær tomaterne i kvarte. • Bring bouillonen i kog og tilsæt de seks første ingredienser. Bring atter suppen i kog og kom sukker og stråsvampe i. Skær champignonerne i kvarte og tilsæt dem sammen med de hele chili. Lad suppen simre 3-4 minutter. Tilsæt soya og smag suppen til. • Tag gryden af varmen og rør 2 spsk citronsaft i. Smag til igen — suppen skal virkelig være både stærk og syrlig. Tag evt. chilierne op. Hvis man ikke synes, de har afgivet nok styrke, kan man skære en eller to af dem i tynde ringe og komme dem i suppen sammen med kernerne. Drys ved serveringen med hakket korianden Tip Thailand byttes rejerne ofte ud med små tern af tofu, Styrken i smagen reguleres ved hjælp af chilierne. Husk at advare mod de hele chili, hvis de bibeholdes i suppen ved serveringen. Man kan også bruge chilipasta i soyaolie i stedet for de friske chili. Så kan man bedre styre styrken.