Srilankansk Kylling i Karry

Srilankansk Kylling i Karry

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 Store løg
1,5 fed hvidløg
10 karryblade
2 tsk sennepskorn
1 Chili
1 spsk karrypulver, ristet
1 spsk karrypulver, uristet
0,75 tsk chilipulver
1,5 tsk turmeric
salt og peber
kokosnød, mælk
4 stk kylling, bryst

Fremgangsmåde:

Skær løg, hvidløg og chili i små stykker. Kyllinge brysterne skæres i bid størrelser. Varm en gryde op med så meget olie i bunden, at det dækker hele grydens bund. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og lad det simre indtil man kan fornemme den stærke duft (Ca 2 min). Kom karry blade og sennepskorn i gryden. Lad det simre i yderligere 1-2 min. Tilsæt karry pulverne og turmeriken. Igen lad det simre indtil den skarpe duft kommer frem (ca 2 min). Tilsæt kyllingen og rør rundt, så stykkerne bliver dækket af karryen. Når kødet er næsten færdigt tilsættes 1 lille kop vand. Få retten i kog og smag til. Efter smagning tilsættes lidt kokusnød mælk for at gøre sovsen tykkere. Retten spises normalt med kogt ris eller kartofel stykker som lægges i gryden på samme tid som løgene. Retten smager også godt med en ske fuld creme fraiche og mango chutney. Hvis man følger min opskrift skulle den gerne blive noget stærk. Drikkemæssigt, andefalder jeg derfor en kold øl, eller en krydret vin. Hvis man ikke kan finde kryderierne i det lokale supermarked, findes de i de fleste orientalske forretninger. NB: Denne ret smager ogsæ godt med oksekød, lam eller kalkun.