Sprængt svineskank med kartoffelmos

Sprængt svineskank med kartoffelmos

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 sprængte svineskanke
2,5 gulerødder
0,25 knoldselleri
2 persillerod
25 g smør
1 spsk ingefær, frisk
5 stk allehånde, hel
1 stk kanel, hel
2,5 chili, små
1 l vand
1 kg kartofler, melede
salt og peber
1 bdt persille

Fremgangsmåde:

1. Sprængte skanke skal bestilles hos slagteren et par dage i forvejen. 2. Giv skankene et opkog. 3. Skær grøntsagerne i tern og svits dem i smør i en stor gryde sammen med finthakket ingefær. Læg skankene på grøntsagerne, tilsæt letknust allehånde, de øvrige krydderier og kogende vand. 4. Kog skankene under låg ved svag varme til kødet er helt mørt i 21/2-3 timer. Kødet skal falde fra benene. 5. Kog kartoflerne møre og mos dem sammen med grøntsagerne fra skanken. Spæd med lidt siet suppe fra skankene til mosen har en passende konsistens og smag til med salt og peber. 6. Træk skindet af skankene, fjern fedt og ben og skær kødet i skiver. 7. Pynt med persille - evt. friteret.