Sprængt svinekam med aspargesfrikassé

Sprængt svinekam med aspargesfrikassé

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

1,5 kg svinekam, uden svær
4 spsk salt
1 spsk sukker
1 gulerod
1 løg
10 peberkorn
500 g grønne asparges, friske
25 g smør
25 g hvedemel
3 dl suppe fra kødet
1 dl fløde 13%
salt og peber
1 bk brøndkarse
Tilbehør:
nye kartofler

Fremgangsmåde:

1. Gnid kødet med salt og sukker og læg det i en plastpose i køleskab 11/2-2 døgn. Vend posen af og til. 2. Skyl kødet. Kom det i en gryde med kogende vand så det lige dækker. Bring det i kog, og fjern skummet. Tilsæt de rensede urter og peberkorn. 3. Smag på suppen efter 10 minutter; er den meget salt skiftes vandet. Kog ved lav varme under låg ca. 1 time. 4. Bruges stegetermometer skal centrumtempera-turen være 65 grader, så er kammen færdig. 5. Tag kødet op, og lad det hvile tildækket i ca. 20 minutter, mens frikasséen laves. 6. Skær aspargeserne i passende stykker. 7. Smelt smørret og pisk melet i. Spæd med suppen til passende konsistens. Tilsæt fløde, og lad det koge igennem. Kom aspargeserne i; de skal have 4-5 minuter. Smag til og vend klippet brøndkarse i lige inden servering. Skær kødet i tynde skiver.