Spinatspætte

Spinatspætte

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

450 g spinat, hakket og blancheret
450 g kartofler
500 g rødspættefileter
250 g champignon
75 g margarine
4 spsk mel
3,5 dl mælk
2 spsk rasp
Salt og peber
Citron

Fremgangsmåde:

Spinaten tøes op. Kog kartofler og skær dem i skiver. Læg kartoflerne i et smurt ovnfast fad. Fordel spinaten over kartoflerne. Skær fiskefileterne igennem på langs. Drys med salt og peber og dryp lidt citron på. Læg fisken oven på spinaten. Smelt margarine og svits champignonerne. Drys mel over og rør godt. Hæld mælk ved og lad det koge et par min. Smag til med salt og peber og lidt citronsaft. Hæld sovsen over fisken og drys med rasp. Sæt fadet i en kold ovn og bag ved 220º. Efter 20 min. slukkes og retten steger færdig ved eftervarmen ca. 10 min.

Serverinsforslag: Spinatspætte med kogte kartofler. I stedet for hakket spinat kan helbladet spinat anvendes.