Spinat i filodej

Spinat i filodej

Forberedelses tid:

Antal:

16

Ingredienser:

450 g spinat, hakket
1 pk filodej
25 g smør
175 g laks, røget
1 æg
Salt
Friskkværnet peber
muskat, revet

Fremgangsmåde:

Filodejen tøes op. Spinaten tøes op og dampes i smøret, hvorefter den drænes. Krydr med salt, peber og muskatnød. Filodejen bredes ud og fordel spinaten, laksen/torskerognen på dejen. Rul dejen sammen som en roulade. Pensl rouladen med æg og bag den i ovn ved 200º i ca. 30 min. Serveringsforslag: Forret: Servèr rouladen kold eller varm med små kuvertbrød og en cremet dild-dressing til. Ta` selv bord: Servèr rouladen kold og pynt med dild og tomatbåde. Filodej er en papirstynd dej, som består af 8 lag og har samme størrelse, som en ovnplade. Dejen skal tøes helt op og holdes den fugtig med smeltet smør eller vand er den nem at arbejde med.