Spinat-osteboller

Spinat-osteboller

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

600 g spinat, frisk
150 g ricotta
100 g parmesan ost, revet
2 æg
1 æggeblomme
100 g smør
1 løg
muskatnød
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1: Spinaten renses og vaskes, kommes i en gryde, med det vand der hænger ved, og varmes op til den falder sammen. Hældes i sigte, køles noget af, presses helt fri for vand og hakkes fint.

2: Løget hakkes groft og dampes klart i 30 g. smeltet smør. Den hakkede spinat blandes i, gryden tages af ilden, og blandingen køles af.

3: Ricottaen røres til den er cremet, og den afkølede spinat og halvdelen af den revne parmesan blandes i. Æg og æggeblomme røres i, og der krydres kraftigt med salt, peber og friskreven muskatnød.

4: Lidt efter lidt arbejdes melet ind i blandingen, til man har en glat dej, og endnu en gang smages til. I en stor gryde bringes 2 ltr. letsaltet vand i kog. Med to spiseskeer formes boller af dejen. De lægges i det kogende vand, temperaturen sænkes, og bollerne trækker i vandet, indtil de stiger op til overfladen. I mellemtiden forvarmes ovnen op til 175 grader.

5: Bollerne tages op med en hulske, drypper af og lægges i et ildfast fad. Resten af smørret smeltes og dryppes over. Fadet stilles i den varme ovn i 5 min. Der drysses med resten af parmesanen og serveres straks. Kuriøst nok prydes denne herreret af et lidet smigrende navn – malfatti kan man nemlig nærmest oversætte med ”mislykkede”, eller ”dårligt tilberedte”… Men de kan være ganske rolig: italienerne vil med dette navn bare fastslå, at det er faconen, der er for simpel – i sammenligning med talrige, meget mere elegante nuddelkonkurrenter. Smagsmæssigt ligger de små spinatboller dog helt i toppen!