Spinat- og lakseroulade

Spinat- og lakseroulade

Forberedelses tid:

Antal:

10

Ingredienser:

450 g spinat, hakket og blancheret
300 g laks, røget
150 g flødeost naturel
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Lakseskiverne lægges på et stykke husholdningsfilm i to rækker, der overlapper hinanden. Flødeosten smøres i et tyndt lag ud over laksen (hvis flødeosten er for stiv, kan den blandes op med lidt creme fraiche). Spinaten dampes under låg i en gryde med vand i bunden - ca. 10 min., tilsæt lidt salt. Efter afkøling drænes spinaten, hvorefter den fordeles ud over laksen. Krydr med salt og peber. Det hele rulles sammen til en roulade. Kom husholdningsfilm rundt om rouladen, for at holde sammen på den. Pak rouladen yderligere ind og stil den i køleskabet til den skal serveres. Det er en fordel, at tilberede rouladen dagen inden den skal serveres. Severingsforslag: Spinat- og lakserouladen serveres skåret i skiver, gerne med en god dilddressing, brøndkarse og flûtes. Spinat- og lakserouladen kan serveres enten som forret eller som frokostret. Til pynt kan anvendes dild, skiver af æg, tomat samt salatblade.