Spinat- og fiskefad

Forberedelses tid:
Antal:
4Forfatter:
Sønderjydsk kålIngredienser:
• 450 g spinat, hakket og blancheret
• 600 g fisk, fersk uden ben
• 150 g rejer
• 1 ds asparges
• 1 tsk sukker
• Salt og peber
• 25 g margarine
• 2 spsk mel
• 1 dl mælk
Fremgangsmåde:
Spinaten optøes og drænes. Lægges ud i et smurt ildfast fad. Sukker og salt drysses på. Fisken lægges ovenpå. Tilbered sovs af væden fra aspargesene. Varm væden og rør en meljævning af mel og lidt vand. Tilsæt margarine og kom evt. lidt mere mælk/fløde i, sovsen skal være tyktflydende. Asparges og rejer lægges over fisken og sovsen hældes over. Bages i ovnen ca. 25 min. ved 200º.
Serveringsforslag: Fiskefad med kogte kartofler eller flûtes. Fiskefadet kan serveres som hovedret eller en ret til ta` selv bordet. Pynt med dild og citron. I stedet for hakket spinat kan helbladet spinat anvendes.