Spataforas forret

Spataforas forret

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

3 æg
150 g mel
2 dl mælk
0,5 dl olivenolie
0,5 dl finthakket basilikum
salt
Fyld
1 salatløg
2 rød peberfrugt
2 spsk olivenolie
2 dl tomatjuice
100 g flødeost naturel
25 g gorgonzola

Fremgangsmåde:

Antonio Spatafora fra restauranten "La Buca" i København har indtaget sin berettigede plads blandt de bedste italienske restauranter i Danmark og kan bl.a. byde på denne herlige pandekageforret. Rør mel og æg til en glat dej. Rør mælk eller vand, olivenolie, salt og basilikum i dejen, og lad den hvile i 30 minutter. Pil og hak løget. Skær stilk og frøstok af peberfrugterne, og skær dem i mindre stykker. Lad løget blive klart i olivenolien. Tilsæt peberfrugterne, og svits dem under omrøring. Tilsæt tomatjuice og salt, skru ned for varmen, og lad grøntsagerne småkoge og blive helt møre. Blend grøntsagerne, og pres dem igennem en finmasket si. Lad dem køle af. Bag pandekagerne på begge sider på en let smurt slip-let-pande. Mos de to oste sammen, og bland dem med peber-frugtmosen. Smør pebermosen ud på pandekagerne, og rul dem sammen. Disse pandekager kan spises enten lune eller skåret i skiver som roulade og serveret på en blandet antipasti-tallerken med andre ting, f.eks. lidt parmaskinke og sorte oliven. Alt pyntet med friske basilikumblade. VIN: Tør spumante - Trebbiano dAbruzzo