Spaghetti med ristet rødbede og radicchio

Spaghetti med ristet rødbede og radicchio

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

250 g spaghetti
2 rødbeder
0,5 radicchio salat
1 dl hvidvin
rosmarin, frisk
0,5 dl pinjekerner
smør
salt og peber
sukker
-------------------------
gedeost eller parmesan

Fremgangsmåde:

Farven er helt fænomenal på denne simple pastaret; mørklilla rødbede i kombination med den dybrøde salat og den grønne rosmarin; godt for øjnene og godt for maven! Har du lyst til tilbehør, så prøv med nogle friskkogte grønne bønner, gerne vendt med lidt presset hvidløg. Skræl rødbederne og snit dem i tændstiktynde bjælker. Snit salaten fint. Opvarm lidt smør på en stor pande og steg rødbederne møre, ca. 10 minutter. Kom vinen ved og lad den koge næsten helt bort. Tilsæt salat, en anelse sukker, salt, peber og frisk rosmarin og lad det simre med til salaten netop er faldet sammen, ikke længere. Rist pinjekernerne på en tør pande. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen og vend den sammen med den varme grøntsagsblanding. Drys med pinjekerner og masser af friskrevet parmesan eller små klatter af gedeost, alt efter hvad du lyster.