Soyabønnegryde

Forberedelses tid:
Antal:
4Forfatter:
Sarah BrownIngredienser:
• 100 g sojabønner, udblødt
• 1 spsk solsikkeolie
• 0,5 tsk chilipeber
• 1 tsk ingefær, frisk, revet
• 1 fed hvidløg, knust
• 75 g forårsløg
• 350 g champignon
• 175 g selleri
• 75 g vandkastanjer
• 100 g gulerødder
• 20 g majsmel
• 1 spsk sherry
• 1 spsk soja
• 3 dl soyabønnevand
• salt og peber
Fremgangsmåde:
Hele soyabønner har lang kogetid men er gode i gryderetter, feks. som her med vandkastanier som kontrast. 1. Si soyabønnerne. Kog dem kraftigt i frisk vand i time. Den lange kogetid gør dem lettere at fordøje. Skru ned og lad dem simre under låg endnu i time eller til de er bløde. Si dem, gem vandet og lad dem hvile. 2. Varm olien i en stor, tykbundet gryde og sautér chilipulver, ingefær og hvidløg 2-3 min. Tilsæt grønsager og vandkastanier og lad det koge 10 min. ved svag varme under låg. 3. Bland majsmel, sherry og shoyu i en skål og hæld bønnevand i. Kom det i gryden sammen med soyabønnerne. Rør rundt, bring gryden i kog og lad det simre under låg 10 min. Smag til og server varm.