Soyabønnegryde

Soyabønnegryde

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

100 g sojabønner, udblødt
1 spsk solsikkeolie
0,5 tsk chilipeber
1 tsk ingefær, frisk, revet
1 fed hvidløg, knust
75 g forårsløg
350 g champignon
175 g selleri
75 g vandkastanjer
100 g gulerødder
20 g majsmel
1 spsk sherry
1 spsk soja
3 dl soyabønnevand
salt og peber

Fremgangsmåde:

Hele soyabønner har lang kogetid men er gode i gryderetter, feks. som her med vandkastanier som kontrast. 1. Si soyabønnerne. Kog dem kraftigt i frisk vand i time. Den lange kogetid gør dem lettere at fordøje. Skru ned og lad dem simre under låg endnu i time eller til de er bløde. Si dem, gem vandet og lad dem hvile. 2. Varm olien i en stor, tykbundet gryde og sautér chilipulver, ingefær og hvidløg 2-3 min. Tilsæt grønsager og vandkastanier og lad det koge 10 min. ved svag varme under låg. 3. Bland majsmel, sherry og shoyu i en skål og hæld bønnevand i. Kom det i gryden sammen med soyabønnerne. Rør rundt, bring gryden i kog og lad det simre under låg 10 min. Smag til og server varm.