Sorbet med lime og banan

Sorbet med lime og banan

Forberedelses tid:

Antal:

8

Ingredienser:

2 banan
2 dl lime, saft
2 lime
150 g sukker
40 g honning
50 g glukose

Fremgangsmåde:

1. Skræl de to bananer, skær hver af dem i tre stykker. Skær midterstykkerne i tynde skiver - der skal bruges ca. 50 skiver - og læg dem på en bageplade. Bag dem i forvarmet ovn ved 100~C i 45 minutter, til de er karamelliserede.

2. Blend endestykkerne til en puré i foodprocessoren. Skær omhyggeligt den grønne skræl af limefrugterne. Pres saften ud af dem. Hæld 2 1/2 dl vand i en kasserolle, tilsæt sukker, honning og glukose. Bring det i kog. Lad det blive koldt og rør bananpuré, finthakkede limeskaller og -saft i. Frys denne blanding i en ismaskine sæt den i fryser.

3. I sidste minut formes aflange boller ved hjælp af to varme skeer. Læg dem i kolde, dybe tallerkener og garner med de tørrede bananskiver.