Snobrød

Snobrød

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

dej
25 g smør
0,25 l mælk
25 g gær
2 tsk sukker
0,75 tsk groft salt
400 g hvedemel
6 skiver, tynde kogt skinke
200 g ost, mild

Fremgangsmåde:

Dej: Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 6 stykker og tril hvert stykke ca. 40 cm langt.

Rul en skive skinke om hver pind og sno et stykke dej udenom (sørg for det sidder godt fast). Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 10 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne.

Skær osten i stave på tykkelse med pindene. Tag forsigtigt de bagte snobrød af pindene og fyld osten i hullerne. Spis snobrødene varme.