Smækker kylling i sort bønnesauce

Smækker kylling i sort bønnesauce

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

800 g kyllingelår
2 grøn peberfrugt, lille
1,5 grøn chili, frisk
1 dl jordnøddeolie
5,5 fed hvidløg
4 forårsløg
3 spsk sort bønnepasta
1 spsk shaoxing vin
sesamolie
chilisauce
Til marinaden
0,5 tsk salt
0,5 tsk sukker
1 spsk sojasauce
peber, friskkværnet
2 tsk shaoxing vin
1 tsk majsmel
2 spsk æggehvide, let pisket
1,5 spsk jordnøddeolie
Til saucen
1 tsk majsmel
4 spsk klar suppe
2 tsk Østerssauce

Fremgangsmåde:

Til 6 personer med 3 andre retter Denne ret har sit navn fra de smækre strimler kylling og peber 1 Skær kyllingekødet i strimler Ca. 5 mm tykke. Læg dem i en skål. 2 Tilbered marinaden: bland salt, sukker, soyasauce, peber og vin med kyllingen. Drys majsmel over, tilsæt æggehviden og rør i samme retning, til kødet er dækket. Lad det marinere i 15-20 minutter. Bland olien i. 3 Snit pebrene i lange, tynde strimler. 4 Snit chilli i strimler. 5 Tilbered saucen: bland majsmel, suppe eller vand, østers-eller soyasauce. 6 Opvarm en wok. Tilsæt 1 spsk af olien, slyng den rundt. Tilsæt peberen og rør og skub med wokske eller spatel i Ca. 2 minutter. Når det er mørt, men stadig sprødt, lægges det på et varmt fad og holdes varmt. 7 Vask og tør wok’en. 8 Varm wok’en over kraftig varme til den ryger. Tilsæt den resterende olie og slyng den rundt. Tilsæt hvidløg, og når det syder og tager farve, tilsæt da chilli, det hvide forårsløg og så den sorte bønnepasta. Rør og bland det med hvidløget. Kom kyllingen i, rør og vend strimlerne i 2 minutter eller til de bliver hvidlige. Skrab imens pastaen fra bunden af gryden op, så den overtrækker kødet. 9 Hæld vinen i langs siderne af wok’en og lad den syde, rør konstant. Skru ned for varmen, når det holder op med at syde. Tilsæt den godt rørte sauce til kyllingen. Rør mens saucen jævner. Tilsæt peberen og de grønne forårsløg og bland det godt. Læg det på et varmt fad og server det straks. Lidt sesamolie kan dryppes over. Til dem, der kan lide en ekstra stærk smag, kan der serveres chillisauce ved bordet. Be mærk: Hvis De ønsker gastronomisk perfektion, kan De lade kyllingekødet »gå gennem olien« (s. 40), før De lynsteger det i punkt 8. Lynsteg i så fald i kortere tid.