Små ostemedalje

Små ostemedalje

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

50 eller 100 g flødeost naturel
lidt salt og peber
lidt purløg

Fremgangsmåde:

1. Brug ½ portion grunddej til ostebagværk. Tryk dejen flad, pak den i film og stil den koldt i 20-30 min., til den er fast nok til udrulning. 2. Tag ca. en tredjedel af dejen (læg resten tilbage i køleskabet) og rul den tyndt ud mellem to lag film. Læg evt. det hele i fryseren et øjeblik for at hærde den udrullede dej. Træk det øverste lag film af. Udstik små medaljer, f.eks. 3,5 cm i diameter, pil dem af det underste lag film og læg dem på bagepapir. Bag dem ca. 8 min. ved 180° og lad dem køle af på bagerist. 3. Rør flødeosten cremet og tilsæt fintskåret purløg. Smag til med salt og peber. Fyld den i en sprøjtepose med stjernetylle (1 cm i diameter) og sprøjt en top ud på halvdelen af medaljerne. Sæt resten af medaljerne ovenpå. Eller lav en dobbeltportion af cremen og sprøjt den på alle medaljerne. Dyp dem evt. let i fintskåret purløg.