Små kalveruller

Små kalveruller

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

4 kalveschnitzler
2 bratwurst, små
4,5 kyllingelever
50 g stribet flæsk
1 bdt persille
9 salvieblade, friske
2 spsk parmesan ost, revet
2 æggeblommer
50 g smør
1,25 dl hvidvin
1,25 l oksekødsbouillon
2 fed hvidløg
mel
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

1 Schnitzlerne bankes meget tynde. Bratwursten flås, fyldet skæres i småstykker og lægges i en skål. 2 Til fyldet hakkes kyllingeleverne meget fint. Hvidløgene pilles og presses, persillen hakkes fint. Det hele blandes i pølsemassen. Parmesan og æggeblommer tilsættes, alt blandes og krydres med peber fra kværnen. 3 Farsen smøres ensartet ud over schnitzlerne. Disse rulles sammen, et salvieblad lægges på hver, rullerne omvikles med flæskestrimler og holdes sammen med tynde kødnåle. 4 Rullerne drysses let med mel. Smørret varmes op på en pande og kødrullerne steges gyldenbrune heri, mens de af og til vendes. Salt og vin tilsættes og dampes indtil ca. halvdelen. 5 Bouillonen tilsættes og der steges videre under låg. Efter 10 min. lægges der endnu et salvieblad på hver rulle (eller også tilsættes saucen nogle salvieblade). Kalverullerne steges yderligere 5 min. 6 Rullerne tages op og holdes varme. Saucen koges endnu en gang kraftigt op, smages til og serveres til kødet. Meget tyndtbankede kødstykker rulles med krydderfyld og steges let i ven. Kartofler og grønsager er passende tilbehør. Vinforslag: en tør, fyldig hvidvin, f.eks. en riesling (Oltrepò Pavese).