Små chilikanapeer

Små chilikanapeer

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

5 skiver toast brød
1 æg
50 g silketofu
1 spsk soja, lys
1 spsk korianderrod
4 fed hvidløg
0,5 tsk friskmalet peber
koriander, frisk
1 chili, rød
olie

Fremgangsmåde:

Disse små kanapeer har vi lært at lave på en af de køkkenskoler vi har besøgt i Thailand. De friturestegte brød kan serveres som en delikat snack inden middagen, eller de kan spises som en lille bid til en suppe eller salat. Lav evt, brødene en dag, hvor der alligevel skal frituresteges.

• Rist brødskiverne let gyldne på en brødrister. Skær dem i kvadrater eller trekanter

• Pisk ægget sammen og rør halvdelen i tofuen. Hvis der bruges almindelig fast tofu, moses den godt med en gaffel først.

• Rør soya, korianderrod, hvidløg, peber og et lille drys salt i tofuen. Smør blandingen på brødstykkerne.

• Del korianderen i små blade og skær chilien i ringe. Pres et korianderblad og en chiliring ned i tofuen på hvert stykke brød.

• Pensl overfladen af brødene med resten af det sammenpiskede æg og lad dem stå I 0-I 5 minutter. Hvis der er mere æg tilbage, kan de pensles igen.

• Varm olien op i wokken og læg brødene med oversiden nedad i olien, når den er godt varm. Når brødene er gyldne, tages de op og sættes på et stykke fedtsugende papir.

Tip De små kanapeer kan evt, steges dagen før, de skal bruges. Friturestegte ting bliver bløde af at stå, men kanapeerne kan sættes Ca. 5 minutter i en 225 grader varm ovn, før de skal serveres. Hvis de skal varmes op på denne måde, må de ikke nå at blive alt for gyldne i wokken.