Små bananæsker med stærkt fyld

Små bananæsker med stærkt fyld

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

½ spsk olie
½-1 tsk rød karry pasta
1 dl fløde, tyk
4 champignon, store
70 g bambusskud, dåse
50 g jordskokker
1 spsk soja
1 spsk lime, saft
1 tsk sukker
2 spsk sur-sød sambalsovs
friske mynteblade
Bananblad

Fremgangsmåde:

• Klip fire stykker ud af bananbladet, der hver måler Ca. I 2x I 2 cm. • Læg de fire stykker i kogende vand og damp dem et par minutter, indtil de er bløde. • Skær et snit diagonalt i hvert hjørne, Ca. 3 cm ind i bladet. Fold siderne op og sy hjørnerne sammen med sytråd. Bind omkring “æskerne” med bomuldsgarn. • Varm olien op i en wok og tilsæt carrypastaen. Svits den et øjeblik. Hæld kokosmælken i og læg låget på. Lad det simre 5-6 minutter indtil der kommer lidt olie på overfladen. • Hak champignonerne groft. Skær bambusskuddene i tynde skiver på skrå. Skær jordskokkerne i små tern. • Tilsæt svampe og bambusskud sammen med soya, limesaft og sukker. • Læg atter låget på og lad grønsagerne simre et par minutter Kom jordskokkerne i og varm dem blot igennem. De skal bevares sprøde. Smag til. • Fordel curryretten i de fire banan-”æsker”. Kom 0,5 spsk sambalsovs på toppen af hver portion og drys et par mynteblade på. • Retten kan naturligvis også som vanligt spises af en skål sammen med ris eller pasta.