Skinkestrimler i wok med fennikel og appelsin

Skinkestrimler i wok med fennikel og appelsin

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

500 g skinke, strimler
1,5 spsk olivenolie
2 fennikler
3 appelsiner, store
1,5 dl vand
1 spsk korianderfrø, hele
1,5 tsk majsstivelse
salt og peber
1 fed hvidløg
1 bdt koriander, frisk
Tilbehør
4 dl ris

Fremgangsmåde:

1. Del fennikelknoldene i halve og fjern stokken. Skær knoldene i tynde skiver. Skræl skrællen af 1/2-1 appelsin i tynde strimler med et juliennejern (eller en kniv) - det skal være uden den hvide hinde - og pres derefter appelsinen til saft. 2. Skær skrællen af de øvrige appe lsiner, fjern den hvide hinde og skær dem i skiver. Knus koriander groft i en morter. 3. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm en wok, pande eller stegegryde ved god varme og tilsæt 1/2 spsk olie. Brun halvdelen af strimlerne på alle sider i 2 minutter. Tag kødet op og brun resten af strimlerne på samme måde. Krydr med salt og peber. 4. Tilsæt resten af olien og svits fennikel, appelsinskræl og koriander 3-5 minutter ved middel varme. Tilsæt appelsinsaft og vand og lad det koge igennem. Jævn saucen med majsstivelse udrørt i 1 spsk koldt vand. Tilsæt kødet og lad retten simre under låg til kødet er mørt - ca. 15 minutter. Smag til med salt, peber, koriander og evt. presset hvidløg. Vend appelsinskiverne i og servér med hakket koriander eller persille.