Skinkeschnitzel med kartoffelsalat og lime

Skinkeschnitzel med kartoffelsalat og lime

Forberedelses tid:

Antal:

2

Ingredienser:

2 skinke schnitzler af inderlår
2 tsk olie
salt og peber
Kartoffelsalat
250 g kartofler
2 spsk olivenolie
1 lime
1 rødløg
purløg
1 bdt feldsalat
Tilbehør
150 g brød

Fremgangsmåde:

1. Skrab eller skrub kartoflerne, skær dem i tynde både og kog dem i en gryde med vand og salt. Når de er møre, hældes vandet fra. Læg dem i en skål. Hæld olie og ½-1 spsk citronsaft over og krydr med salt og peber. Lad dem trække i 10 minutter. Lige før servering vendes fintsnittet rødløg, 2 spsk purløg og feldsalat i. Smag salaten til med limesaft, salt og peber.

 

2. Dup kødet tørt med køkkenrulle.

 

3. Varm 2 tsk olie på panden ved kraftig varme. Krydr kødet med peber. Brun hurtigt kødet på begge sider. Skru ned til middel varme og steg 1½-2 minutter på hver side. Krydr med salt.

 

4. Servér skinkeschnitzlerne og kartoffelsalat med lime og brød. Hvis kødet ikke duppes tørt med køkkenrulle, vil det koge på panden i stedet for at stege. Det er meget vigtigt, at stegetiden på skinkeschnitzler overholdes nøje, hvis man vil være sikker på et velsmagende og saftigt resultat. Andre typer spegeskinke kan også bruges.