Skinkemignon på fransk manér

Skinkemignon på fransk manér

Forberedelses tid:

Antal:

3

Ingredienser:

1 skinkemignon
10 g smør
salt og peber
Pommes de terre aux choux
3 bagekartoffel
1 stor gulerod
4 dl bouillon
5 kviste timian
6 spidskålsblade
0,5 dl piskefløde
salt og peber
Sauce
2,5 spsk calvados
3 dl kartoffelvand
0,5 æble
saucejævner
2 spsk piskefløde
Timianæbler
1,5 æble, rødt
0,5 spsk olie
2 spsk timian, frisk

Fremgangsmåde:

1. Skræl kartofler og gulerod og skær dem i grove terninger. Hæld bouillon ved, tilsæt timian og kog dem i ca. 15 minutter. Kog kålbladene med de sidste 5 minutter - tag dem op og lad dem dryppe af. Hæld vandet og timiankvistene fra grøntsagerne, og gem det til sauce.

2. Mos grøntsagerne groft med en gaffel og tilsæt piskefløde, salt og peber. Læg kålbladene på bordet og fordel kartoffelmosen på dem. Fold bladene op omkring mosen og læg dem med sammenføjningen nedad.

3. Skær skinkemignonen godt halvt igennem på den lange led - bred den ud, så der dannes en firkant. Tryk kødet lidt ned med hånden. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med peber. Lad fedtstoffet blive gyldent på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til svag til middel varme og steg skinkemignonen ca. 12 minutter i alt. Vend kødet ind imellem. Krydr med salt. Pak skinkemignonen ind i stanniol og lad den hvile i ca. 15 minutter.

4. Kog derefter panden af med Calvados, bouillon og æble, der er skåret i terninger. Kog i ca. 5 minutter. Jævn saucen, tilsæt piskefløde og smag til med salt og peber. Si saucen over i en sauceskål og hold den varm. Fjern kernerne fra æblerne og skær dem i tynde både. Rist dem let i olie på panden med timian. Drys med salt og peber, tag æblerne af panden og hold dem varme. Kom lidt bouillon på panden og varm “de grønne kugler” heri ca. 5 minutter under låg. Skær stegen i tynde skrå skiver og anret med æbler og “de grønne kugler”.