Skinkemignon med flødeporrer

Skinkemignon med flødeporrer

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

2 skinkemignon
15 g smør
1 løg
1 dl noilly prat
3,5 dl bouillon
1 tsk timian, tørret
saucejævner
salt
Flødeporrer
6 porrer
5 g smør
1 dl vand
1 dl piskefløde
Tilbehør
kartofler
gulerødder

Fremgangsmåde:

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Brun det hurtigt på alle sider sammen med løget - der er skåret i både - i fedtstof i en gryde, 1-2 minutter i alt.

1. Tilsæt Noilly Prat, bouillon og timian og steg i ca. 10 minutter på hver side - afhængig af kødets tykkelse. Samlet stegetid efter bruning er 20-25 minutter.

2. Kødet er færdigt, når centrumtemperaturen er 70 grader. Læg kødet på et fad, dæk det med stanniol og lad det hvile i ca. 15 minutter. Kødet skæres i tynde skiver ved servering.

3. Jævn saucen, smag den til med salt og si den over i en sauceskål lige inden serveringen.

4. Rens porrerne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Kog dem med fedtstof og vand under hyppig omrøring i en flad gryde uden låg til næsten al væden er fordampet. Tilsæt piskefløden og kog igennem. Smag til med salt.