Skinkeculotte med pestokartofler

Skinkeculotte med pestokartofler

Forberedelses tid:

Antal:

4 personer

Ingredienser:

1 skinke culotte
4 nelliker, hele
1 laurbærblad
salt og peber
Pestokartofler
1 kg kartofler
2 fed hvidløg
8 blade basilikum
2 stilke persille
2 spsk olivenolie
1 spsk pinjekerner
1 spsk vand
salt og peber
½ spsk parmesan ost, revet
Tilbehør:
tomatskiver med hakkede løg og hakket basilikum

Fremgangsmåde:

1. Dup skinkeculotten tør med køkkenrulle. Varm en pande op ved god varme. Brun fedtsiden først. 2. Brun hurtigt kødet på alle sider, 4-5 minutter i alt. 3. Knus nellikerne. Del laurbærbladet i mindre stykker. Gnid stegen med salt og peber. Drys nelliker og laurbærblade på stegens fedtlag og læg den i en bradepande. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader. Lad stegen stege ca. 1 time, eller til centrumtemperaturen er 70 grader. Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile ca. 20 minutter. 4. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Mix i blender eller med puréstav hvidløg, basilikum, persille, 11/2 spsk olie, pinjekerner og vand til en ensartet masse. Læg kartofler, salt og peber lagvist i et flat ovnfast fad, penslet med resten af olien. Fordel pestoblandingen over kartoflerne og drys med parmesanost. Sæt fadet i ovnen sammen med culotten i 1 time. Sluk for ovnen, når culotten er færdig, og lad kartoflerne stå 20 minutter i den slukkede ovn. 5. Skær kødet i tynde skiver. Begynd fra det ene hjørne. Tips Køb færdiglavet pesto.