Skindstegt laks med lun kartoffelsalat

Forberedelses tid:
Antal:
2Forfatter:
Birgitte OdgaardIngredienser:
Fremgangsmåde:
Alle kender naturligvis smagen af rå agurk, men vidste du, at de faktisk også smager godt tilberedt? Her er de sauteret ganske kort i smør, det gør smagen sødere. Nemt og godt som tilbehør til fisk. Skrub kartoflerne og kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle let af, inden de vendes sammen med yoghurt naturel, sennep, salt, peber og virkelig meget friskklippet purløg. Dup fisken tør og steg den i smør på en tefalpande. Den skal steges med skindsiden nedad, mens du presser den flad med en paletkniv, så stykket ligger plant på panden. Steg det ca. 3-4 minutter på skindsiden og kun et enkelt minut på den anden side, fiskekødet skal blot lige være fast. Giv fisken salt, peber og evt. citron og lad den hvile indpakket et øjeblik, mens agurkerne tillaves.
Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en lille ske. Skær agurken i skrå skiver på ½ cm. Sauter dem ganske kort på den samme pande som fisken blev stegt på, de skal kun lige tage farve. Server de varme og sprøde agurker til fisken og de lune kartofler.