Skiløberens fryd

Skiløberens fryd

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

100 g rosiner
6 spsk rom
8 æg
8 spsk sukker
1 tsk vaniliesukker
200 g mel
4 dl mælk
125 g smør, smeltet
100 g mandelsnitter
50 g flormelis
Tilbehør
marmelade
æblegrød
blåbær

Fremgangsmåde:

Skold rosinerne, hæld vandet fra, og læg dem i rom i 30 minutter. Del æggene, og pisk hviderne stive med 2 spsk. sukker. Pisk æggeblommerne med mel, sukker, vaniljesukker, halvdelen af det smeltede smør og mælken, til det er en homogen masse. Vend hviderne forsigtigt i, og steg omeletten i det resterende smør i to omgange. Skær omeletten i strimler, og arranger dem på et fad, drys desserten med sigtet flormelis, og server lun. Til desserten kan serveres marmelade eller syltet frugt efter behag.