Skaldyrs risotto

Skaldyrs risotto

Forberedelses tid:

Antal:

1

Ingredienser:

1 gulerod
2 løg
1 stilk bladselleri
1 fed hvidløg
1 laurbærblad
300 g ris, arborio
500 g blåmuslinger
500 g hjertemuslinger
200 g rejer, upillede
200 g blæksprutter
2 spsk jomfru olivenolie
2 dl hvidvin
0,5 bdt persille
salt og peber

Fremgangsmåde:

Få fiskehandleren til at rense blæksprutterne. Skræl guleroden, pil løgene, og kom et af dem i en kasserolle med laurbærblad og bladselleri og 1,5 liter vand. Lad det koge i 30 minutter, tilsæt salt og rejer, lad suppen koge yderligere i 2-3 minutter. Sluk, si suppen, og tag rejerne op. Børst blåmuslingerne og hjertemuslingerne grundigt, og skyl dem i flere hold vand. Kom dem i en gryde med låg, der sættes over stærk varme. Ryst gryden et par gange, til alle muslinger er åbne. De, der ikke åbner sig, bør kasseres. Si forsigtigt væden fra muslingerne, og hæld den ned i rejesuppen. Kog rejesuppen ind til Ca. det halve. Skær blæksprutterne i ringe. Tag muslingerne ud af skallen, og pil rejerne. Pil hvidløget, og hak det fint med løget. Svits løg og hvidløg klart i olivenolien. Tilsæt blæksprutterne, muslingerne og lidt af rejerne. Tilsæt risen, rør godt, hæld vinen ved. Tilsæt rejesuppen lidt ad gangen, ca. 2 dl ad gangen, og rør godt. Efter ca. 12 minutter tilsættes resten af rejerne. Når risen er mør efter Ca. 18-20 minutter, er retten klar. Lad retten hvile 2 minutter under låg. Drys med finthakket persille og peber, og server straks.