Signes kage

Signes kage

Forberedelses tid:

Antal:

6

Ingredienser:

450 g sukker
6 æg
105 g margarine
3 dl mælk
380 g mel
6 tsk bagepulver
3 tsk vaniliesukker
200 g brun farin
45 g margarine
4 spsk mælk

Fremgangsmåde:

For mange år siden var min farmor pensionatværtinde og havde sit eget pensionat i Odder, en lille by i Østjylland. Det var ikke så få mennesker, der gennem årene kom i hendes hus, bl.a. fordi hun var en dygtig, selvlært kok og på egnen en kendt kogekone, der kunne fremtrylle de vidunderligste retter. Min farmor er død for mange år siden, og i hendes gemmer fandt jeg denne opskrift på en kage, som jeg siden har bagt mange gange, og det er virkelig blevet et "hit"! Min farmor hed Signe Friis og - til ære for hende - har jeg kaldt den: "SIGNEs KAGE" Her er opskriften: (2 kager), 450 gram sukker og 6 æg røres sammen, 105 gram margarine smeltes i 3 deciliter mælk og røres sammen med 380 gram mel, 6 theskefulde bagepulver, 3 theskefulde vanillesukker, Det hele røres sammen og lægges i en (spring)form, der er smurt indvendig med margarine og rasp, og sættes i ovnen i 40 minutter ved 180° C. I mellemtiden tilberedes fyldet 200 gram (eller efter behag) brun farin smeltes med 45 gram margarine i 4 spiseskefulde mælk. Når de 40 minutter er gået, tages kagen ud af ovnen og med en kniv ridses 3 diagonale rids, hvorefter fyldet hældes over. Derefter sættes kagen igen i ovnen i 15 minutter ved 180° C Susanne Lauritsen jlt@worldonline.dk