Schweizisk gulerodskage

Schweizisk gulerodskage

Forberedelses tid:

Antal:

4

Ingredienser:

250 g gulerødder
175 g mandler
1 tsk citron, skal
4 æg
175 g sukker
1 vanilie, stang
1 nip salt
3 spsk mel
0,5 tsk bagepulver
2 spsk rom

Fremgangsmåde:

1. Riv gulerødderne og vrid dem i et klæde. Smut mandlerne og kværn dem fint. Smør formen og drys den med så mange kværnede mandler, der hænger ved. Riv citronskallen. 2. Del æggene og pisk blommerne med det halve af sukkeret og kornene fra vaniljestangen. 3. Pisk æggehviderne halvstive med et nip salt. Kom to spsk af resten af sukkeret i. Lad det sidste sukker risle i, mens hviderne piskes helt stive og blanke. 4. Sigt mel og bagepulver over æggeblommemassen. Fold det sammen. Rør en tredjedel af æggehviderne i og fold resten i. Vend til sidst gulerødder, resten af mandler, citronskal og rom i. Hæld dejen i den smurte form og bag den ved 180° i ca. 45-55 min., eller til kagen er gennembagt også på midten. Vend kagen ud af formen og lad den køle af. Den schweiziske gulerodskage serveres drysset med flormelis. Som festlig pynt kan man koge groftrevne gulerodsstrimler i 1 dl sukker, 1 dl vand og lidt citronsaft, til de er møre. Lad dem dryppe af. Kombinér evt. med hakkede pistacienødder.